Järvsö

Sommar i Järvsö
Sommar i Järvsö

Mitt i Hälsingland ligger Järvsö, vackert beläget vid Ljusnan ca 30 mil eller 3-4 timmar från Stockholm. Man kan ta sig till Järvsö med bil, tåg eller buss. Järvsö är en året runt destination mitt i Hälsingland. På vintern är det såklart skidbacken som står i centrum men även på sommaren spelar backen en viktig roll då Järvsö Bergscykelpark tar över berget med cykling på grävda leder som slingrar sig genom skogen i olika svårighetsgrad. Det finns även gott om stigar runt om i skogarna för den som gillar XC-cykling.  Järvsö som cykeldestination utvecklas hela tiden och under 2019 har även Järvsö Skillspark börjat byggas vilket breddar cyklingsutbudet på orten ytterligare.

Här finns något för alla

Diggiloo på Stenegård i Järvsö
Diggiloo på Stenegård

Men här finns förstås så mycket mer än utförsåkning och cykling. Året runt finns det ett rikt utbud av aktiviteter och sevärdheter, det finns alltid något att göra. På Stenegård hittar man butiker, konst, hantverk, restauranger och musik och mycket mer. Sommar som vinter kan man även besöka Järvzoo som ligger precis bredvid Järvsöbacken. Där hittar man Nordiska djur som ren, älg, varg, björn, lodjur, myskoxar mfl. Ta en promenad på den 3 km långa träpromenaden och titta på djuren. Passa även på att stanna till och fika på någon av rastplatserna.  På sommaren kan man paddla i Edängeforsen eller i stilla vatten nedanför Järvsö by tillsammans med Upplev Järvsö, eller själv & på vintern kan man åka skridskor eller gå snöskotur och mycket mer.

Vinter i Järvsöbacken
Vinter i Järvsöbacken

Riktig vinter

För den som gillar vinter och snö så är Järvsö mitt i prick. Järvsöbacken bjuder på skidåkning i flera väderstreck i varierande svårighetsgrad, terrängpark, två barnområden och massor av grillplatser för den som vill ta med egen lunch eller matsäck. Det finns även flera restauranger, värmestugor samt fik runtom på berget. Självklart finns det miltals med längdspår runt Järvsö för den som gillar det och om det inte vore nog så finns ju även längdskidåkningsparadiset Harsa ca 1 mil från Järvsö.

Solbacken Bed & Breakfast i Järvsö
Solbacken Bed & Breakfast

Boende i Järvsö

Det finns gott om boenden i Järvsö, allt från camping, vandrarhem, till lägenheter, stugor och hotell. Kolla in utbudet och priser på Hotels.com  Tänk på att under vissa perioder kan det vara en bra idé att vara ute i god tid.