Järvsö Skillspark

Visionen om en sk. “Skillspark” för cyklister i Järvsö tog form under 2018. Drömmen var att bygga en pumptrack med bowls, ett balans och träningsområde, ett dirtområde med hopp och en dual pumptrack. Under 2019 har den här drömmen i Järvsö Bergscykelklubb´s regi till stor del blivit verklighet.

Pumptrack 1 Järvsö

Pumptrack 1

Tack vare ett enormt jobb från Järvsö Bergscykelklubb kunde arbetet påbörjas under tidig sommar 2019. Först på tur var den stora pumptracken nere vid turistvägen. Det har stundtals varit febril aktivitet med jobb både tidiga morgnar och hårt jobb ibland in på småtimmarna. Många nyfikna har stannat till för att följa det häftiga och något annorlunda byggprojektet.

Dual pumptrack, dubbelt så roligt

Dual Pumptrack Järvsö
Dual Pumptrack Järvsö

När bygget av den första pumptracken (den första Velosolutions pumptracken i Skandinavien) var igång så påbörjades även bygget av ytterligare en pumptrack. Till skillnad från den första pumptracken som är en singeltrack så är den andra en dual track vilket innebär att man kan köra mot varandra samtidigt då banan består av två nästintill indentiska banor med skillnaden att dom är spegelvända mot varandra. Banans features och kurvor är större än den första pumptracken och lämpar sig för de lite mer avancerade och erfarna åkarna.

Här byggs teknikområdet i Järvsö Skillspark
Här byggs teknikområdet i Järvsö Skillspark

Teknikområdet

När den andra pumptracken var klar har arbetet med det sk. teknikområdet/balansområdet som ligger precis mitt emellan de två pumptracks som finns i skillspark intensifierats. Här kommer man finna olika tekniska hinder i forma av stenar, murar och olika typer av byggda trähinder. Det kommer att finnas något för alla typer av åkare, allt från nybörjare till proffs. Arbetet med teknikområdet i skillsparken kommer fortsätta under 2020.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggers like this: