Järvsöbacken

Solnedgång över Järvsöbacken
Solnedgång över Järvsöbacken

Snösäkra Järvsöbacken når man på bara 3 timmar med tåg eller 3,5 timmar med bil. Här är barnen i centrum men det betyder inte att hela familjen inte kan ha kul här. Förutom de två barnområdena finns även en terrängpark, skicross bana och big air bag. När det gäller backarna så finns det något för alla, från gröna för nybörjaren till svarta för dom mer avancerade.

 

Café & Restaurang

Alphyddan Restaurang & Café
Alphyddan Café i Järvsöbacken

Blir man blir sugen på fika eller något att äta eller dricka så finns det flera restauranger och fik på berget.  Vill man ta med sig egen mat eller fika så finns det även värmestugor och grillplatser på berget. Finns det något bättre än att grilla korv med familj och titta ut över ett snötäckt Järvsö och Ljusnan täckt av is. På våren kan man sitta i solen och njuta på någon av uteplatserna.

 

Skiduthyrning

Skiduthyrning i Järvsöbacken
Skiduthyrning i Järvsöbacken

Har du ingen egen utrustning? Inga problem, här kan man hyra eller köpa utrustning från ett brett sortiment av både snowboard, skidor, hjälmar, pjäxor och allt annat man kan tänkas behöva. Hyras bemannas av kunnig personal som ofta själva helst är på snö när dom inte jobbar. Har du en fråga så kan dom svaret!

Uthyrning och shop finns både i det stora servicehuset på norra sidan samt i nedre plan på Bergshotellet på södra sidan.

Skidskola

Skidskola i Järvsöbacken
Skidskola i Järvsöbacken

Det spelar ingen roll om det är första gången eller om du bara vill finslipa tekniken, här finns hjälp att få för alla. Liten grupp, stor grupp,  guidning på berget eller träna i parken, det är upp till dig vad du vill göra.

Öjeberget

Järvsöbacken är baserat på Öjeberget precis vid Järvsö by bredvid Ljusnan. Öjeberget är 370 meter över havet och fallhöjden är 200 meter.  Det finns (11/7 2019) 20 pister i varierande svårighetsgrad och 8 liftar varav 2st sittliftar belägna på södra sidan. Den längsta pisten är 2000 meter lång.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggers like this: