Vi provar isleden i Järvsö

Vi spänner på oss långfärdskridskorna och tar oss ner på Ljusnans is

 

Jag har aldrig provat riktiga långfärdsskridskor så det var med spänning och nyfikenhet jag tackade ja till att få hänga med Upplev Järvsö och prova Isleden i Järvsö.

Vi samlades på Stenegård där Pelle från Upplev Järvsö såg till så att vi hade rätt utrustning och kunskap innan vi gav oss ut på isen.

Stene Båthamn

Från Upplev Järvsö´s lokaler på Stenegård är det inte mer än en kort promenad ner till Stene Båthamn där vi utgick ifrån. Därifrån begav vi oss (något vingligt för egen del) norrut. Ganska fort förstår man tjusningen med långfärdsskridskor. Istället för att behöva jobba hela tiden för att kunna hålla farten som med vanliga skridskor så kan man ta ett par långa skär och bara glida. Underbart!

Ta med fika

Fika vid Järvsö Isled
Fika vid Järvsö Isled

Vädret den här dagen var verkligen toppen. Solen sken och knappt ett moln på himlen. Ett tips är att ta med sig fika och stanna på vägen, hur mysigt som helst.

Klart det blir fler gånger

Efter att ha spenderat 1-2 timmar på isen var det dags att dra tillbaka. Nu hade vi fått testa långfärdsskridskor på isleden och alla var överens om att det kommer bli fler gånger, det här var en riktig höjdare!

Prova du med

Stort tack till Upplev Järvsö. Vill ni prova isleden men har inga skridskor så tar ni kontakt med Upplev Järvsö som har skridskro och annan utrustning för uthyrning. Deras hemsida hittar ni här.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggers like this: