Manchestermorgon i Järvsöbacken

En höjdpunkt varje vecka under vintersäsongen är manchestermorgon i Järvsöbacken på lördagar klockan 08.00. Har man tillägget “manchestermorgon” på sitt liftkort så får man åka i nypistade backar 1 timme innan alla andra. Har man inte tillägget kan man lätt lägga till det, kontakta receptionen i Järvsöbacken.

Parkhäng i Järvsöbacken

Klarblå himmel och strålande sol, parksäsongen är här med slasksnö och mjuka landningar.

Den 16:e April är det Big Air tävling i Järvsö snöpark. Nu är fortfarande påsklovet en bit bort så medans vi väntar bjuder Nils och Alexander bjuder på lite “park pepp” i Järvsö Snöpark.

Bada i Järvsö på höstlovet?

Nu kommer allt fler rapporter om första snön. Och visst längtar vi efter vintern. Men hur är det egentligen med badsäsongen, är den verkligen slut? Med strålande sol och 6-7°C i luften passar Daniel på att dra till stranden i Järvsö för att ta reda på om badsäsongen verkligen är över.

Tack Järvsöbacken för säsongen 20/21

Järvsöbacken har sytt ihop ännu en säsong på ett fantastiskt sätt trots att det stundtals har varit en del utmaningar att ta tag i. I December kändes det lite motigt ska man ändå erkänna men vid nyår vände allt och vi fick en fantastisk vinter med kyla och snö.

Stort tack till Järvsöbacken, ni är bäst! (Vi ses igen nästa vinter)

Järvsö Snöpark möter Top Gun

Swedish Snowboard Series
Felix Axelsson , Swedish Snowboard Series 2020

I år är det premiär för en ny Top Gun film och då kommer man ju såklart osökt att tänka på Järvsö Snöpark! I helgen är det även dags för en SSS-deltävling (Swedish Slopestyle Series och Swedish Snowboard Series) i Järvsöbacken. Så varför inte ta lite Top Gun, snowboard, skidor och Järvsö snöpark och blanda ihop till en liten torsdagsvideo och peppa inför helgen.

Kaffe i poolen?

Snösurf i Järvsö
Snösurf i Järvsö

Kalendern säger sportlov men vädret säger påsklov. Det är 10-15°C i och strålande solsken i Järvsö just nu. Det är t-shirt väder helt enkelt.

En kaffe i poolen?

Då får man passa på att göra det mesta av snön medans den ligger kvar. I tomtens pumptrack har det bildas en mindre pool med smältvatten, vad skulle man kunna göra för kul med den tro? 😉

Vinterparadiset Järvsö

Soluppgång i ett snöigt Järvsö
Soluppgång i  snöiga Järvsö, ett vinterparadis

För fyra år sedan bestämde vi oss för att sälja radhuset och flytta norrut. Målet var att komma närmare vintern och snön. Valet föll på Järvsö. När vi väl tog steget var det många som tyckte att vi var modiga men det tyckte inte vi, det kändes rätt hela vägen.

Hur känns det nu?

Så hur blev det då? Hur är känslan efter att ha bott i Järvsö ett par år och spenderat ett par vintrar här?  I den här videon har jag har samlat ett par guldkorn från våra första vintrar här i Järvsö, jag hoppas den säger det mesta.

Läs om flytten till Järvsö

Om ni vill läsa om vår resa och hur det kan vara att flytta till och bo i Järvsö så kan ni göra det på vår blogg.

/Daniel & familj

Norrsken över Järvsö

Daniel och Joakim ger sig ut i natten pulsar i snön på Öjeberget i jakt på norrsken över Järvsö. Och mellan några träd så dyker norrskent upp på himlen för att senare försvinna bakom en mur av moln. Men det var vackert så länge det varade. Vi hoppas  att det blir något fler tillfälle innan vintern är slut.

Järvsö 2020

Vi avslutar 2020, ett ganska mörkt år på många sätt med lite ljusglimtar från Järvsö under året.

Mer digitala medier

Midsommar på Karlsgården
Midsommar på Karlsgården

De traditionella evenemangen som midsommar på Stenegård tex fick ställas in. Men istället fick vi en digital midsommar med en unik inblick i hur en Midsommar i Järvsö på Karlsgården kunde se ut förr i tiden. Detta är bara ett av många exempel på hur vi har nyttjat digitala medier för att kunna dela med oss av allt som händer. Livesändningar, poddar, vloggar och mycket, mycket mer.

Ännu mera cykling i Järvsö

Det har byggts cykelleder i skogen & och det har byggts cykelbanor på tomten. Cykling i Järvsö blir bara större och större och med miltals nya maskinbyggda cykelleder i Järvsö kommer det säkerligen bara bli större.

Pistmaskin i Järvsöbacken
Pistmaskin i Järvsöbacken

Var är vintern?

Vintern i Järvsö har inte riktigt fått den kyliga,  snöiga starten som vi hoppats, det är fortfarande grönt men vi hoppas att Kung Bore blir på bättre humör snart och kommer med riktig vinter. Framförallt hoppas vi att 2021 blir ett år där vi  kommer ha möjlighet att börja umgås och träffa våra nära & kära igen.

Vintervyer över Järvsö 1:a December

Även om cykelsäsongen blir allt längre så blir det lite så att när Järvsö Bergscykelpark stänger för säsongen så börjar man blicka framåt mot vintersäsongen. Och i slutet på November då är suget efter vintern och snön ganska påtagligt. Vi hoppas alltid på massor med snö. Förra säsongen blev snömässigt inte riktigt som vi hoppats men nu är vintern här igen. Temperaturen vandrar sakta men säkert neråt och nu går såväl snökanoner som pistmaskiner i Järvsöbacken. Det närmar sig med andra ord.

Snart blir det ljusare igen

Vi går nu även in i årets mörkaste period och även om det vänder snart så har vi en liten period kvar när det bli allt mörkare innan det vänder. Så när solen väl är framme och det dessutom är klarblå himmel då får man passa på att fånga ögonblicket. Igår skickade vi upp en drönare för att föreviga den 1:a December i Järvsö 2020.