Järvsö Skillspark – Pumptrack 2

Dual pumptrack Järvsö
Dual pumptrack Järvsö

Med en total längd på 185 meter och en area på 873 m2 så bidrar pumptrack 2 med ytterligare cykling till Järvsö Skillspark i dubbel bemärkelse. Den stora skillnaden mellan P1 och P2 är nämligen att den senare är en sk “dual pumptrack”. Det är två banor som är i stort sett identiska förutom att dom är spegelvända mot varandra. Det här gör att man kan cykla 2 st samtidigt och tävla mot varandra. Se film här.

För de lite mer avancerade

Asfaltering av dual pumptrack banan i Järvsö
Asfaltering av dual pumptrack banan i Järvsö

När grundarbetet på den första banan var klart så började man även bygget av bana nr 2, dual pumptracken. Av förklarliga skäl så har ju den första pumptracken fått det mesta om inte all publicitet, inte nog pga av VM kval och cykelfestivalen Wheellove. Så dual pumptracken har byggts lite i skuggan av P1. Men den är inte mindre rolig för det, tvärtom. Inbäddad i en vacker skogsglänta ligger banan. En väl tilltagen startramp i trä följd av 120 ton asfaltsbana. Banan är kortare än P1 men är lite mer tekniskt krävande då det mesta är större så banan lämpar sig för dom lite mer avancerade cyklisterna.

Delad glädje är dubbel glädje

Här kan man utmana varandra
Här kan man utmana varandra

Här kan du utmana kompisarna eller varför inte mamma eller pappa. Kör på tid eller först i mål. Ett varv, två varv eller flera varv det spelar ingen roll. För ett år sedan så visste jag inte ens att man gjorde sådana här asfaltsbanor och nu bor jag plötsligt bara ett stenkast från inte bara en utan hela två  stycken. Cykelintresset dubblerades precis. Kom hit och prova du med!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggers like this: